top of page
Sök
  • Rosa Valentina Raffaele

Tarja & Thomas 15.05.2023

Tarja kontaktade mig i våras. Hon och hennes framtida man, Thomas, skulle ut på kryssning tillsammans med ett par vänner. Tarja hade fått en idé! Skulle de kunna gifta sig när de gick av båten i Neapel? Hon ville inte att familjen i Sverige skulle veta någonting och det skulle vara en överrasking även för vännerna! Sagt och gjort. Tillsammans med fotografen i Neapel planerade vi en vigsel som skulle äga rum på en vacker strand i Neapel.


Jag hoppade på tåget från Rom till Neapel på morgonen. Fotografen, Mario, hämtade mig på stationen och vi åkte och hämtade ut blommorna som bruden valt. Tyvärr spöregnade det otroligt mycket den dagen. Vi insåg att det inte skulle gå att ha vigseln på stranden, ens med paraplyer så vi valde att ha den under pelarna runt det berömda torget Piazza del Plebescito istället.
Det blev en personlig vigsel och både brudparet och vännerna blev rörda. Vi öppnade flaskan med Prosecco som vi tagit med och skålade med utsikt över Neapel. Vi gick och tog bilder med brudparet och vännerna och tog oss sedan till en bar i närheten för att låta brudparet fortsätta skåla med sina vänner. Jag satte mig vid ett bord i närheten tillsammans med Mario. Det var någon timme kvar innan tåget skulle gå tillbaka till Rom. Mario gick igenom de bilder han tagit och vi skickade några till brudparet.
Vid ett bord i närheten satt en man och en kvinna tillsammans med ett barn  och fikade. Kvinnan hade en stor bukett rosor i famnen. Efter en stund gick mannen och kvinnan satt kvar med barnet i famnen när jag och Mario skulle åka. Kvinnan frågade mig: "Ursäkta, men är det sant att paret där borta har gift sig idag?"." Javisst", sade jag. "Synd att det skulle regna precis idag." Kvinnan log och sade: "Jag skulle gärna vilja ge den här buketten till bruden. Kan du hjälpa mig med det?" Ojojojoj! Åh, så glad och överraskad Tarja blev! Där stod hon med två buketter, sin brudbukett och en stor bukett med röda rosor. Hon kramade kvinnan, som hon inte kände och aldrig hade sett tidigare.Jag tror aldrig Tarja kommer att glömma den buketten. Detta kan hända i Italien.


Annika Widen14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page