top of page

Det finns tre olika sätt att gifta sig i Italien. 

_J5A9315.JPG

 

Borgerlig vigsel

Om ni vill gifta er borgerligt i Italien så går det bra. Priserna varierar beroende på vilken kommun ni väljer.  Ni väljer vilken kommun ni vill gifta er i och vi hjälper er boka vigseln. Man kan ofta välja en sal i rådhuset eller en av de platser i området som kommunen samarbetar med, vilket kan vara exempelvis en vingård. Priserna varierar mycket beroende på kommun och plats.

Vi kan hjälpa er att boka och vi tolkar till svenska eller det språk ni önskar simultant. Ni behöver två vittnen och om ni inte har några så kan vi hjälpa er med det. Den borgerliga vigseln blir giltig både i Italien och Sverige. Läs gärna mer om vilka dokument som behövs på Ambassandens hemsida

 

1.JPG
3.jpg

Religiös vigsel

Oavsett er religion kan vi hjälpa er organisera en religiös vigsel. Ni behöver gifta er i ert hemland innan och ta med vigselbevis. För en kristen, protestantisk ceremoni behöver ni också dopbevis och en av er måste vara medlem i svenska kyrkan. Vi samarbetar både med svenska kyrkan samt den italienska, protestantiska kyrkan "Chiesa Valdese" som gärna välsignar er med en vigselceremoni som vi översätter till ert hemspråk. Vi berättar gärna mer.


 

Symbolisk ceremoni

Vi hjälper er gärna organisera en symbolisk ceremoni som blir precis som ni önskar. Vi vill att varje vigsel blir personlig och unik och vi skriver varje text speciellt för våra brudpar. Vi kan vara vigselförrättare på svenska eller ett annat valfritt språk. Vi kan också organisera tvåspråkiga ceremonier. Ni gifter er innan borgerligt i ert hemland  och vi skapar den ceremoni ni alltid har drömt om i Italien.

 

2.jpg
bottom of page