top of page

Fråga bröllopsplaneraren

 • Vad kostar det att gifta sig i Italien?
  Pris varierar väldigt mycket och beror på många olika faktorer. Om ni önskar en borgerlig vigsel så varierar priser från kommun till kommun. Sedan jobbar vi med leverantörer i olika prisgrupper så det är omöjligt för oss att ge er ett pris. Kontakta oss och låt oss veta mer om ert drömbröllop och budget så ska vi se till att hitta rätt lösning för er.
 • Vad hjälper ni till med?
  Vi hjälper er med allt ni behöver från dag ett i planeringen. Vi kan ge er förslag på venue för er ceremoni och övernattning för er och gästerna. Vi kan hjälpa er boka rådhus och finns förstås som mellanhand i kommunikationen. Vi hjälper er boka och koordinera de leverantörer ni behöver: bröllopsfotograf, videograf, bröllopsfrisör, make-up artist, florist, restaurang, musiker, DJ och allting annat ni kan önska. Vi kan också vara vigselförrättare på en symbolisk ceremoni och/eller tolk om ni föredrar en religiös eller borgerlig vigsel. Vi kan hjälpa brudparet och gästerna skapa upplevelser från ankomsten till Italien till hemresan. Vinprovningar, guidade turer, underhållning och allting annat ni kan tänka er.
 • Hur långt i förväg behöver man boka?
  Vi brukar rekommendera våra brudpar att boka bröllopet åtminstone ett år i förväg. Det beror dock på hur många gäster ni vill bjuda och när ni vill gifta er.
 • Vilken årstid passar bäst att gifta sig på?
  Hela året! Det beror helt och hållet på vad ni önskar få ut av bröllopet. Sommaren är lång i Italien och det kan vara varmt från maj till oktober. Det finns också brudpar som väljer att gifta sig på vintern med en annan atmosfär.
 • Kan ni hjälpa till med att boka musikunderhållning till ceremonin samt festen?
  Absolut! Vi kan hjälpa er hitta musiker och/eller DJ. Vi kan också hjälpa er hyra högtalare eller musikanläggning om ni föredrar.
 • Vem kan viga oss?
  Om ni gifter er borgerlig så är det en borgmästare eller en annan person på rådhuset som viger er och vi tolkar. Om ni gifter er religiöst så är det en präst eller annan religiös rappresentant och vi kan tolka. Väljer ni en symbolisk ceremoni så gifter ni er i hemlandet först och vi viger er symboliskt på plats i Italien.
 • Vilka dokument behöver vi förbereda i förväg?
  Om ni önskar en symbolisk vigsel behövs inga dokument. Om ni väljer en religiös protestantisk vigsel behöver ni ett dopbevis samt vigselbevis. En av er måste vara medlem i svenska kyrkan. Om ni vill gifta er borgerligt så kontaktar ni Skatteverket i Sverige och ber om följande: äktenskapscertifikat, som visar att du enligt svensk lag har rätt att gifta dig; ett personbevis med uppgift om födelseort, civilstånd och dina föräldrars namn. Vad gäller äktenskapscertifikatet måste detta översättas till italienska av auktoriserad översättare (tex. Kammarkollegiet). Intyget ska sedan förses med apostille-stämpel som utfärdas av en Notarius Publicus i Sverige. Notarius publicus utses av länsstyrelsen i varje län.
 • Vad är minimum/max antal gäster för att boka med Italienska Bröllop?
  Oavsett om våra brudpar vill komma ner själva, utan gäster eller bjuda med ett hundratal personer så välkomnar vi dem varmt.
 • Hjälper ni till med boende för oss samt våra gäster?
  Ja.
 • Kan vi med hjälp av Italienska Bröllop gifta oss varsom i Italien eller endast i Rom med omnejd?
  Vi jobbar i hela Italien, inklusive öar.
 • Jag vill fria till min sambo. Kan ni hjälpa mig?
  Javisst! Vi hjälper dig organisera ett oförglömligt frieri!
Vestito da sposa
bottom of page