top of page
Sök
  • annika691

Jessica & Anton

Jessica och Anton kontaktade oss drygt ett år före bröllopet. De kom ner och rekade olika platser vi hade föreslagit i september 2020, under rådande pandemi. Med massor av kärlek och glädje kom de ner och åkte runt för att se de olika platserna, smaka på maten och känna in stämningen. Efter besöket bestämde brudparet sig för att ha bröllopet på en av våra vingårdar i Umbrien. De hade blivit så väl omhändertagna där. Alla gästerna skulle få plats att sova över och de kunde ha hela gården exklusivt. Sagt och gjort! Detto e fatto! Datumet skulle bli den 13 september 2021. Anton från Skåne och Jessica från den nordligaste delen av Sverige träffades som studenter. Två världar möttes och kärleken som lyser om detta par är än idag så otroligt stark!


Ankomstdag och välkomstmiddag

Dagen före bröllopsdagen var vi på plats på vingården för att möta brudparet och deras gäster. Vi åt lunch tillsammans och gästerna smet iväg till poolen med ett glas i handen. Vädret var vackert och alla ville njuta! Vi satte oss ner och och gick igenom de sista detaljerna med brudparet. Alla gästerna skulle välkomnas med en pizzakväll i restaurangen och allt skulle vara perfekt! Efter de sista detaljerna kunde även brudparet springa iväg och njuta av gästerna, utsikten och glädjen som präglade hela gården.


Brudparet hade organiserat lekar till pizzakvällen och alla gästerna hade nu möjlighet att delta i tävlingar, äta och dricka gott och umgås med varandra. Skåne och Norrland i samma rum i Italien. Skratt och glädje! Mys och prat. Det hade varit en lång dag: resa, sol, mat och en massa känslor. Man gick i säng i tid för att vara i form dagen efter.Bröllopsdagen


När vi kom till vingården var de flesta gästerna vid poolen. Vi hade organiserat en lätt lunch som gästerna sedan njöt av i skuggan under träden utanför restaurangen. Sedan var det dags för förberedelse! Vi ordnade bordsplaceringstavlan, inväntade floristen, hjälpte "vår" Marco med personal att kolla bordsplacering, kolla dukning och blommor på borden. Allt skulle vara som brudparet önskade! Vi inväntade DJ, stämde av spellistan, vi ställde ut ljuslyktor, lade ut såpbubblor, tittade till brud och brudgum. När floristen gav vi buketten till bruden. Vilken känsla varje gång! Jag blir rörd! Många steg i värmen. Många leenden. Mycket glädje och lycka. Och snart var det dags!Jessica och Anton kom in tillsammans. Alla var tydligt berörda och brudparet strålade av lycka. Vi hade skrivit vigseltexten unikt för vårt brudpar och fick se både leenden och tårar. Vi vill beröra och skänka glädje. Vi vill göra varje vigsel unik och fick känslan att ingen skulle glömma denna dag. En av gästerna spelade gitarr och tärnorna sjöng. Det var så vackert!


Brudparet hade förberett en överraskning för sina gäster. Efter vigseln skulle vi öppna dörrarna till vinkällaren och gästerna skulle få en riktig wow-upplevelse! Så blev det! Efter brudskålen gick vi alla ner till vinkällaren där vingårdens maitre berättade om gårdens och vinets historia och alla fick smaka av olika viner med tilltugg. Mycket prat och skratt!


Nu var det dags för aperitivon med prosecco, spritz, vin samt massor av fingermat, charkuterier, grönsaker och ostar. Prat och skratt. Glädje, familj, släkt och vänner. Efter aperitivon var det dags att avnjuta ännu en plats! Middagen serverades vid runda bord med en fantastisk utsikt av naturen i Umbrien. De två toastmasters var väl förberedda och höll en fantastisk show. Talarna visste precis hur de skulle fånga allas intresse. Brudparets fäder var nog höjdpunkten. Med sina dialekter beskrev de kärleken de kände för sitt barns partner för livet. Jag behöver väl inte berätta att maten och vinet var fantastiskt och att vi nästan fick påminna en del av gästerna om att det nu skulle bli tårta och fest! Och fest blev det! Brudparets spellista var rätt för alla. Det var dans och lycka till tidig morgon. Vår DJ gillades av alla och fick många "Hi fiwe" under kvällen. Vi passade också på att dansa denna underbara kväll. Tomteblossen var redo och jag kunde inte hålla tillbaka mina tårar när Tommy Körberg började sjunga "En stad i ljus". Sången hade en speciell betydelse för brudparet och jag lyssnade på orden som verkligen berörde. Inga stängda rum, en stad i ljus. Allt föds på nytt. Vi hade planerat allt under pandemin och lyckats skapa en underbar dag för alla. Ljus efter mörkret. Lyckan visste inga gränser och till Tommy Körbergs ord kunde vi äntligen sjunga tillsammans:

Min resa var mot solen, långt bortom alla slutna rum Där allting är oändligt, och alla gränser har förevigt suddats ut Jag ville se miraklet och höra ord som föder liv Bli buren av en styrka, som bara växer när jag anat mitt motiv

Stad i ljus, i ett land utan namn Ge mig liv, där allting föds på nytt


Med kärlek, Annika

99 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page