top of page
Sök
  • annika691

Kristina & Thomas 04.09.2021


Efter en lång tids planering och en ombokning pga Covid kom äntligen Kristina och Thomas bröllopsdag! Vi började prata under sommaren 2020. Kristina och Thomas ville ha ett stort bröllop för släkt och vänner och det skulle bli en fantastisk upplevelse för alla. Helst av allt ville de vara i Toscana. Vi hittade drömplatsen och började planera inför datumet 06.06.2021. Vi blev tvungna att flytta fram datumet till den 04.09.2021 pga restriktionerna. Den fjärde september blev en dag ingen kommer att glömma!

Innan brudparet bestämde sig för platsen fick de olika förslag. När allting kändes rätt bokade vi en fin vingård i närheten av staden Siena i Toscana. Vi jobbade i över ett år för att allting skulle bli perfekt. Brudparet åkte till och med ner och provsmakade maten! Eftersom brudgummen jobbar inom filmbranschen är han expert på belysning och ljud och han kollade alla sådana detaljer själv. Det skulle bli tre dagars firande på flera olika ställen på vingården. Gården är omgiven av fantastisk natur och brudparet ville att gästerna skulle uppleva så mycket skönhet som möjligt under vistelsen. Vi anordnade en välkomstdrink på terrassen så att alla kunde njuta av solnedgångens magi över de toskanska kullarna. Brudparet hade flygit ner två DJs som spelade italiensk musik och stämningen var hög. Efter välkomstdrinken var det dags för pizzakväll i dungen. Musiken fortsatte och både brudpar och gäster åt, drack, pratade och skrattade. Då började någon dansa och nästan alla dansade med! Det var en sådan fantastisk upplevelse för oss att få vara med om detta!

Dag två var det dags för bröllopet. Brudgummen förberedde sig i en villa högt uppe på en kulle och bruden var i suiten som brudparet skulle sova i. De hade med egen bröllopsfrisör och sminkös. Vår florist kom i god tid med bukett, knapphålsblomma och blomsterdekorationer. Hon lade ut den vita mattan som skulle leda brudparet till den italienska prästen, vars text Annika skulle översätta. Prästen kom nästan två timmar före vigseln så att vi kunde gå igenom texten en sista gång i lugn och ro innan den stora stunden i Kristina och Thomas liv. Allt skulle vara perfekt! När Annika och prästen stod på plats vid "altaret" i dungen började gästerna komma och sätta sig. Brudgummen kom tillsammans med best man. Valerie gick och hämtade bruden vars far stod och väntade på henne. Det var pappans femte dotter som gifte sig och stämningen var obeskrivlig. Vi var alla rörda till tårar när bruden kom gående i gången.

Vår präst läste på italienska och Annika översatte. Prästen sade även några ord på skandinaviska och han skänkte en Bibel till brudparet. Kristina och Thomas gick tillsammans ut och gästerna jublade av glädje. Underbart! Obeskrivligt! Nu var det dags för fotografering, aperitivo, middag och dans till klockan 3 på morgonen. Medan Annika var tillsammans med gästerna fanns Valerie och Eleonora fanns på plats för alla praktiska detaljer. Tillsammans med restaurangpersonalen kollade de att alla namn var på rätt ställe. Bordsplacering skulle kollas, allergier dubbelkollas, ljus skulle tändas och alla talarna skulle vara i rätt ordning. Det blev en äkta toskansk middag med italiensk Millefoglie-tårta. Brudparets DJs spelade den musik brudparet så noga hade planerat. Allt var perfekt. På morgonkvisten gick de sista gästerna till sängs. Efter frukosten dagen efter var det dags för hemresa för de flesta. En del av gästerna hade bilat, andra åkt buss och möttes glatt av samma busschaufför de kommit med på fredagen. Jag tror inte att någon av de närvarande någonsin kommer att glömma denna helg. Vi tackar Kristina och Thomas för förtroendet och vi önskar dem ett lyckligt liv tillsammans för alltid.

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page